Telefoon: (31) (20) 6920789
logo
Bezettingspeellijsttoelichtingenprogramma'sDiscografieRepertoireAlgoritmic composerMeer..

NIEUWS

Annette Bergman 1963-2014
   Annette Bergman 1963-2014


=========================================

Tijdens het herdenkingsconcert op 4 mei in het Concertgebouw te Amsterdam, speelt het Mondriaan Strijkkwartet Different Trains (1988) van Steve Reich (1936). Tijden dit concert werd de altvioolpartij gespeeld door Anna den Herder. Dit was een uitzonderlijke en tot de verbeelding sprekende presentatie van een zeer aangrijpend stuk.


photo: Florian Ganzevoort

YOUTUBE VIDEO
Nieuwe VIDEOPAGINA met (onder meer) complete registraties van werken van Guus Janssen en Morton Feldman
Klik HIER





Het Mondriaankwartet speelt ‘Different Trains’ van Steve Reich in KuuB
KuuB, Ruimte voor Kunst en Cultuur, Pieterstraat 3
3512 JT Utrecht.



Op 25 april komt het Mondriaan Kwartet naar KuuB, Ruimte voor Kunst en Cultuur, om het documentaire stuk in een finale try-out te spelen! Tevens speelt het Kwartet van Dmitri Sjostakovitsj het Strijkwartet nr. 8 in c mineur.



Red, Yellow & Boogie Woogie”, 2011

voor strijkkwartet en piano met projecties van het wereldberoemde schilderij “Victory Boogie Woogie” van Piet Mondriaan

Het Mondriaan Kwartet en Guus Janssen brengen een hommage aan Piet Mondriaan in “Red, Yellow & Boogie Woogie”
Reis mee in de zoektocht van het Mondriaan Kwartet en Guus Janssen naar hun fascinatie voor de wereldberoemde schilder Piet Mondriaan.
“De aanleiding is een mooie Boogie Woogie die Guus Janssen schreef.
Dit stuk belicht een andere kant van Mondriaan”
Jan Erik van Regteren Altena
persbericht >>


programma : "Red, Yellow & Boogie Woogie"
Anton Webern (1883-1945) - Langsamer Satz, 1905, waarbij een projectie van  “Bos bij Oele” van Piet Mondriaan wordt vertoond.
Guus Janssen (1951) - Café Society Downtown, 2008 (12’) 3rd Stringquartet, , opgedragen aan het Mondriaan Kwartet ter gelegenheid van hun 25-ste jubileum.
Jacob van Domselaer (1890-1960) “Proeven van Stijlkunst no.4 en 5” 1913-1916, bewerking van Guus Janssen voor piano en kwartet met een projectie van “Compositie no 2” en aan het eind “Gein Aquarel” van Piet Mondriaan.
Morton Feldman (1926-1987) - Structures, 1951
Guus Janssen, “Blue, Yellow and Red Notes”, 2011 voor strijkkwartet en piano met projecties van het wereldberoemde schilderij “Victory Boogie Woogie” van Piet Mondriaan


El Gato con Botas (De Gelaarsde Kat)
een familieopera van Xavier Montsalvatge
in de bewerking voor kamerorkest door Albert Guinovart


Nederlandse première op dinsdag 20 oktober om 20.15 uur in de Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, Den Haag

Met medewerking van het Mondriaan Kwartet aangevuld met een blazers kwintet, slagwerk en piano onder leiding van Robbert van Steijn.



De Spaanse componist Xavier Montsalvatge baseerde zijn opera op de meest bekende versie van het al oude Europese sprookje De Gelaarsde Kat uit 1697 van de beroemde Franse schrijver Charles Perrault. El Gato con Botas staat regelmatig op het repertoire van de grote internationale operahuizen. Deze populaire familieopera wordt door Opera Trionfo voor het eerst in Nederland gebracht in een regie van de veelbelovende Duitse regisseuse Susanne Knapp en onder muzikale leiding van Robbert van Steijn. Decor en kostuums zijn ontworpen door Martina Fehmer. De opera wordt in het Spaans gezongen en duurt ongeveer 75 minuten. zie speellijst voor de voorstellingsdata


Het Mondriaan Kwartet op de wereldkaart << click>>

Mondriaan kwartet 1982-2007

Persbericht:
“Electricity” - jubileumconcert door het Mondriaan Kwartet op electrische violen en cello

Wereld-premières v
an Huba de Graaff en David Dramm
18 mei 2007 - 21:00 uur - www.mondriaan4tet.nl
BIMHUIS Amsterdam - www.bimhuis.nl



Speciale uitgave: Jubileumboek met cd
Het Mondriaan Kwartet 1982 - 2007
25 jaar in beeld (pdf 5.4mb)


Precies 25 jaar al speelt het virtuoze Mondriaan Kwartet een mix van hedendaagse gecomponeerde muziek en jazz. Vanavond met muziek geïnspireerd op de uitvindingen van Edison: “electriciteit, licht en geluid”. Deze wereldpremières van Huba de Graaff en David Dramm worden uitgevoerd op electrische violen en cello met geluidsversterking en geluidseffecten. Zij schreven de stukken in opdracht van het Fonds van de Scheppende Toonkunst speciaal voor dit 25-jarig jubileum voor het Mondriaan Kwartet. Tijdens “Electricity” word je teruggevoerd naar de film-business van de jaren 1920, waarbij de geluidstechnicus nog de belangrijkste man was. En naar allerlei geluid geïnspireerd op de oorsprong van electriciteit, op de reproduktie van de eerste grammofoons, en zoals het klonk in de tijd van Edison. En hoogspannings-leidingen knetteren en electriciteitshuisjes zoemen onder een schitterend licht-ontwerp met spectaculaire licht-effecten.
Daarna wordt 'Black Angels' uit 1970 van de Amerikaan George Crumb gespeeld. Hierin confronteren de vier strijkers de luisteraar met een surrealistische wereld van krijsende insecten, striemende geselingen, bom-inslagen, fluisterende stemmen, gongslagen, maar ook etherische klanken als glasharmonica-effecten en ijle, engelachtige melodieën. De strijd tussen goed en kwaad, leven en dood wordt door de componist in een sfeer van een nachtmerrie uitgebeeld door allerlei ongebruikelijke effecten. Het universele thema houdt de compositie ook nu nog fier overeind.

Het Mondriaan Kwartet (www.mondriaan4tet.nl) legt zich toe op het uitvoeren van kwartetmuziek geschreven vanaf 1900 tot heden. Het kwartet wil dit repertoire uitbreiden en voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken. Speciale aandacht heeft de Nederlandse muziek, hetgeen in hun repertoire duidelijk tot uitdrukking komt. Het genre strijkkwartet wordt door musici, publiek en componisten vaak tot de hoogste vorm van kamermuziek gerekend en daarom wil elke componist zijn eigen bijdrage hieraan leveren. Een niet eenvoudige opdracht gezien de enorme hoeveelheid reeds geschreven meesterwerken. Het Mondriaan Kwartet speelt in dit proces een initiërende rol door regelmatig compositie opdrachten te verlenen aan zowel Nederlandse als buitenlandse componisten en hierdoor het repertoire te verrijken. Ook tracht het kwartet de grenzen tussen de serieuze klassieke muziek en andere muziekstromingen als pop, jazz en elektronische muziek te overschrijden en soms te doen verdwijnen. Gebleken is dat steeds meer componisten uit de jazz- en popmuziek voor strijkkwartet gaan schrijven en hierbij het Mondriaan Kwartet als uitvoerders inschakelen.
Meer dan honderd stukken werden al speciaal voor het kwartet geschreven, onder andere door Iannis Xenakis, Guus Janssen, Henry Brant, Diderik Wagenaar, Luca Francesconi, Takayuki Rai, Henny Vrienten, Neely Bruce en Paul Termos. Het Kwartet trad o.a. op in het Holland Festival, en in vele (buitenlandse) festivals en concertzalen, deed mee aan films en maakte 23 CD's, o.a. de (20-jarig) jubileum-cd "The girlssss collection" van Chiel Meijering.
Mede naar aanleiding van de succesvolle uitvoering van 'Black Angels' van George Crumb in 2002 in het Concertgebouw te Amsterdam, een meer dan geslaagd experiment met elektr(on)ische instrumenten, heeft het kwartet een set van deze instrumenten aangeschaft en wil componisten inspireren om hiervoor te schrijven.

Met dank aan: OCW, Thuiskopiefonds, Amsterdams voor de Kunst, Fonds voor de Scheppende Toonkunst.

George Crumb (1929) Black Angels, 1970 (Thirteen Images from the Dark Land)
Crumb promoveerde in 1959 aan de Michigan University en verwierf in 1968 de Pulitzerprijs voor muziek. Crumbs oeuvre is grotendeels vocaal van aard. De vrouwenstem, in het bijzonder de sopraan, en het dichtwerk van Frederico Garcia Lorca hebben zijn voorkeur. Deze gaat ook uit naar kleine vocale ensembles die qua samenstelling en behandeling van de instrumenten sterk afwijken van de traditie.
'Black Angels' sloeg in als een bom, zowel door de onorthodoxe behandeling van het strijkkwartet als door de indringende thematiek. De aanleiding voor dit werk vol sombere gedachten, gevoelens en angsten was voor de Amerikaan George Crumb de Vietnam-oorlog. Hij schrijft in zijn partituur: in tempori belli (in tijden van oorlog) en 'Finished on Friday the thirteenth, March, 1970'. Het universele thema houdt de compositie ook nu nog fier overeind: de strijd tussen goed en kwaad, leven en dood, God en de duivel. De titel verwijst naar de zwarte engel zoals die in de vroege schilderkunst de gevallen engel symboliseert.
De vier strijkers confronteren de luisteraar met een surrealistische wereld van krijsende insecten, striemende geselingen, bom-inslagen, fluisterende stemmen, gongslagen, maar ook etherische klanken als glasharmonica-effecten en ijle, engelachtige melodieën. De componist schept een sfeer van een nachtmerrie door allerlei ongebruikelijke effecten voor te schrijven.
Het werk bevat ook numerologie, de structuur impliceert magische verhoudingen tussen de tonen, akkoorden en patronen. Crumb zelf noemt zijn “Black Angels “ een gelijkenis met de hedendaagse angstige wereld. Het werk portretteert een 'reis van de ziel' die drie stadia kent: Departure, Absence en Return. Crumb verbindt het ook met tonale muziek en citeert onder andere in 'Image 6' uit het strijkkwartet 'Der Tod und das Mädchen' van Schubert en in 'Image 4 en 5' de melodie 'Dies Irea'.
Het Mondriaan Kwartet verzorgt een “historische uitvoering” precies zoals de componist het toen - in 1970 - bedoeld heeft: op echte elektrische instrumenten met boxen en versterkers.


Persbericht:
Mondriaan Kwartet - 100 ste voorstelling ERARITJARITJAKA

AMSTERDAM / LUXEMBURG - Het Amsterdamse Mondriaan Kwartet brengt donderdag 19 oktober voor de 100 ste keer het internationale muziektheaterstuk 'Eraritjaritjaka - musée des phrases' van de Duitse regisseur en componist Heiner Goebbels met de Franse acteur André Wilms en de Belgische filmer Bruno Deville, in het Grand Théâtre te Luxemburg. Deze voorstelling trok al 43000 bezoekers. Sinds de première april 2004 in Lausanne, waar het stuk met het Zwitserse Theatre Vidy gemaakt is, werd het gespeeld in vele steden over de hele wereld: Edinburgh, Frankfurt, Berlijn, Den Haag, Zürich, Paris, Caen, Thionville, Bruxelles, Lille, Lyon, Moskou, Barcelona, Belgrado, Rome, Mulhouse, Madrid, Wellington, Annecy, Grenoble, Chambery, Montreal, Quebec, Marseille, Wenen en New York.
De teksten van Nobelprijswinnaar Elias Canetti zijn in Eraritjaritjaka als uitgangspunt gebruikt voor deze totaaltheaterproductie, waarin zowel tekst, als muziek, licht, geluid, decor, video en kostuums elkaar aanvullen en versterken. De muziek doordrenkt de staccatozinnen van Canetti en ontsluit een soort muzikaal wereldbeeld, soms met genadeloze bliksemflitsen, soms poëtisch en speels. Er vindt een briljant samenspel plaats tussen de gebeurtenissen op het toneel en een gefilmde zoektocht naar het stadse leven van de schrijver, ook in de film, vertolkt door André Wilms.
Naast Die Kunst der Fuge van Bach, bestaat het repertoire uit twintigste-eeuwse werken voor strijkkwartet, van Ravel en Sjostakovitsj tot Gavin Bryars en George Crumb, virtuoos gebracht
door het Amsterdamse Mondriaan Kwartet.
Eraritjaritjaka is enthousiast ontvangen door de internationale pers en ontving een aantal grote internationale prijzen, o.a. de Herald Angel Award 2004 (de belangrijkste persprijs) in Edinburgh,
de OPUS Stage Price 2005, de GRAND PRIX DE LA CRITIQUE 2005 in Parijs, de POLITIKA persprijs 2005 en de GRAND PRIX "MIRA TRAILOVIC" in Belgrado, de 2006 Theatre Prize for the WORLD THEATRE DAY van het Duitse International Theatre Institute.
Binnenkort kan men dit intrigerende muziektheaterstuk nog gaan zien in o.a. Luxemburg, Warschau,Turijn, Porto en Budapest.
Meer informatie op: www.mondriaan4tet.nl; www.heinergoebbels.de; www.vidy.ch;
www.theater-vdl.lu
-------------
Enthousiastelingen, die dichtbij Nederland, dus naar Luxemburg willen om één van de voorstellingen bij te wonen, wordt aangeboden via het Mondriaan Kwartet gereduceerde kaarten te bestellen.
Bij voldoende belangstelling kan gezamenlijk vervoer en overnachting georganiseerd worden.
Meld u aan via info@mondriaan4tet.nl
Eraritjaritjaka - musée des phrases

ALZHEIMER
>> recensie NRC uitvoering 22 september (pdf, 244kb)


Mondriaan Kwartet + Daniël Kramer, piano
Componisten-portret Jesús García Leoz met Huib Ramaer

Amsterdam - Muziekgebouw aan't IJ - 12 september 2006
Jesús García Leoz (Olite,1904- Madrid,1953)
Cuarteto en Fa sostenido menor
Cuarteto con piano en La menor
Lezing over de componist


meer info: zie programmatoelichting
>> recensie concert Heerenveen Leeuwarder Courant

De - nogal onbekende - Spaanse componist Jesus García Leoz studeerde piano en compositie en werd de favoriete leerling en volgeling van de grote Spaanse componist Joaquin Turina. Hij was in zijn tijd succesvol en won twee keer de Nationale Muziekprijs van Spanje. Zijn muziek is zeer smaakvol en is ten onrechte onbekend gebleven. De sfeer van zijn muziek is te vergelijken met Debussy en Ravel. Leoz grijpt ongegeneerd terug op de romantiek en het impressionisme en verpakt zijn muzikale ideeën in een vaak onweerstaanbaar Spaans-folkloristisch jasje. Een wereld van lome warmte, vrolijke dansjes, dromerige bespiegelingen en hartstochtelijke hoogtepunten. Maar melodie, ritme en coloriet verraden de componist, bij wie hij het vak geleerd heeft.

Daniël Kramer, piano.
Deze jonge getalenteerde pianist studeerde in Amsterdam bij Håkon Austbø, waar hij zijn mastersdegree met onderscheiding behaalde in 2000. Hij won belangrijke prijzen als solist en kamermuziekspeler.

Huib Ramaer, gesproken tekst en beeld

Mondriaan Kwartet
Jan Erik van Regteren Altena, Edwin Blankenstijn, viool, Annette Bergman, altviool, Eduard van Regteren Altena, cello.

Met dank aan: Amsterdams Fonds vd Kunst, OCW en ThuisKopie Fonds.


Dinsdag 12 sept 2006, 20.30 uur,
Amsterdam - Muziekgebouw aan 't IJ - www.muziekgebouw.nl
Kaarten: €20/€16. Bestellen: 020-7882000



foto: Bruno Deville



Mondriaan Kwartet + Octachord
Zaterdag 12 november 2005, 15:00 u
Amsterdam Stedelijk Museum CS
Zondag 13 november 2005, 14:30 u
Tilburg Museum De Pont


Entrée gratis met toegangsbewijs museum

John Zorn (1953) - Cat O'Nine Tails, 1988 John de Simone (1978) Deus Ex Machina, for String Quartet with Octachord, 2004
Featuring: Mondriaan Quartet as the Earthlings and The Octachord as the Alien Menace.
• Nederlandse première.
Richard Ayres (1965) - No. 38, 2003
• Nederlandse première.
Alexander Mossolov (1900-1973) - Strijkkwartet no 1 op.24, 1926
Uitgevoerd door: Mondriaan Kwartet en Robert Pravda op Octachord
De Octachord is een buitenissig, electrisch harpachtig instrument met acht continu resonerende snaren van de 'nieuwe media' kunstenaar Robert Pravda. Hij heeft het in 2003 en 2004 ontworpen en zelf gebouwd en zal het instrument ook zelf bespelen.

Webtips
www.stedelijk.nl
www.depont.nl
Met dank aan OCW, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, ThuisKopie Fonds.

Grand Prix de la Critique 2004/2005
MEILLEUR SPECTACLE ETRANGER
ERARITJARITJAKA


top 10 Paul Witteman met
Girlsssss Collection (pdf/76k)


Eraritjaritjaka - Heiner Goebbels
Voorbespreking NRC (pdf/100k) Eraritjaritjaka
Mondriaan Kwartet / Heiner Goebbels

Recensie NRC (pdf/72k) Eraritjaritjaka
Recensie Brusselse uitvoering (pdf/741k)

Eraritjaritjaka - Mondriaan Kwartet / Heiner Goebbels

7 en 8 mei 2005 - 20:30 uur –Brussel, Kaaitheater, Akenkaai 2, Brussel
Eraritjaritjaka - musée des phrases / Heiner Goebbels


Aanbieding: Unieke éénmalige kans vlakbij Nederland, zie Reductie-Kaarten

Eraritjaritjaka,
dat betekent: bezeten door het verlangen naar iets dat verloren is gegaan.

De teksten van Nobelprijswinnaar Elias Canetti zijn
in Eraritjaritjaka als uitgangspunt gebruikt voor een
internationale totaaltheaterproductie, waarin zowel tekst,
als muziek, licht, geluid, decor, video en kostuums elkaar
aanvullen en versterken.
De muziek doordrenkt de staccatozinnen van Canetti en
ontsluit een soort muzikaal wereldbeeld, soms met genadeloze
bliksemflitsen, soms poëtisch en speels. Er vindt een briljant
samenspel plaats tussen de gebeurtenissen op het toneel en
een gefilmde zoektocht naar het stadse leven van de schrijver,
ook in de film, vertolkt door André Wilms.

Naast Die Kunst der Fuge van Bach, bestaat het repertoire uit
twintigste-eeuwse werken voor strijkkwartet, van Ravel en
Sjostakovitsj tot Gavin Bryars en George Crumb, virtuoos gebracht
door het Amsterdamse Mondriaan Kwartet.

Eraritjaritjaka is enthousiast ontvangen door de internationale
pers en was vorige zomer o.a. te zien tijdens het Edinburgh
International Festival, waar het de Herald Angel Award
(de belangrijkste persprijs) heeft gewonnen.
Het stuk is al veelvuldig in het buitenland gespeeld
(o.a. in Lausanne, Berlijn, Zurich, Frankfurt, Parijs),
en zal ook de komende maanden en jaren gespeeld worden.
(o.a. in Frankrijk, Moskou, Rome, Madrid, Wenen)

Een productie van Théâtre Vidy-Lausanne en Heiner Goebbels;
Frans gesproken en Nederlandse boventitels.

KunstenFESTIVALdesArts2005 & Kaaitheater

Aanbieding: Reductie-Kaarten:
9,60 euro ipv 15,00 euro :
Meldt u zich per email bij het Mondriaan Kwartet: info@mondriaan4tet.nl.
Of telefonisch: onder vermelding van deze actie, reserveren bij de kassa van de
Het Kaaitheater 00-32-02-201 59 59
van dinsdag tot vrijdag, 11-18 uur; in het weekend van 16-18 uur
Of: mail voor kaarten naar: tickets@kaaitheater.be

Meer info: www.heinergoebbels.com en www.kaaitheater.be en www.kfda.be


HERALD ANGEL AWARD for ERARITJARITJAKA at the EDINBURGH INTERNATIONAL FESTIVAL

on April 20th a new music theatre piece by Heiner Goebbels Eraritjaritjaka - museé des phrases was premiered at theatre vidy in lausanne. With words by Elias Canetti and string-quartett compositions of the 20th century, Heiner Goebbels created part three of a trilogy with André Wilms - having started with Ou bien le débarquement désastreux in 1993 and continued with Max Black in 1998. "Eraritjaritjaka" is developed with stage and light-designer Klaus Grünberg, costume designer Florence von Gerkan, Sounddesigner Willi Bopp and the young belgian film director Bruno Deville. The music is performed by the Mondriaan String Quartett from Amsterdam. 12 performances were presented in Lausanne and have been enthusiastically received by the audience and the critics (see first german, english and french reviews); in the summer this work was enthusiastically recieved at the Edinburgh International Festival and awarded with the HERALD ANGEL AWARD.
Further performances at the coproducting theatres such as schauspielfrankfurt, Berliner Festwochen, T&M / Odeon Paris and additional shows in Zurich and Den Haag will follow in the fall and winter.

"Eraritjaritjaka - an archaic poetic expression in the Arunta language, meaning: full of desire for something, that has been lost" (Elias Canetti)

Fly Away – Concert door het Mondriaan Kwartet
30 september 2004
Amsterdam, Beurs van Berlage, Amvest-zaal, 20.15 hrs
Kaarten: € 15 / 12,- Bestellen: 020-5217575

Programma:
klik op >> programmaboekje (pdf) voor gedetaileerde informatie

Simeon ten Holt (NL – 1923) - “Suite” (1954-55) voor strijkkwartet

Maurice Horsthuis (NL - 1948) - “De Zolder” strijkkwartet (augustus 2002), Wereldpremière
gecomponeerd in opdracht van het Fonds van de Scheppende Toonkunst voor het Mondriaan Kwartet.

Michael Oesterle (Canada – 1968) - “Sweet and Mirror not withstanding (2003), Europese première
gecomponeerd in opdracht van de Canada Council. Voor sopraan en strijkkwartet.
Het Mondriaan Kwartet speelde ook de wereldpremière in Winnipeg, Canada, op 10 mei 2003

Michael Matthews (Canada – 1950) – “String Quartet no.2” (2002). Europese première
Het Mondriaan Kwartet speelde ook de wereldpremière in Winnipeg, Canada, op 10 mei 2003

Uitgevoerd door:
Mondriaan Kwartet
Soliste: Therese Costas, sopraan.


Repetitie met Robert Pravda en het Octachord

foto: Eddy Posthuma de Boer

Aanschaf electrische strijkkwartet-instrumenten
Mede naar aanleiding van de uitvoering van 'Black Angels' van George Crumb d.d. 14 maart 2002 in de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam, een meer dan geslaagd experiment met elektronische instrumenten, heeft het kwartet een set van deze instrumenten aangeschaft en hoopt componisten te kunnen inspireren om hiervoor te gaan schrijven. zie foto's

EXTRA FOTO'S JUBILEUM <<click >>
Mondriaan Kwartet 20 jaar
Na 20 jaar avontuurlijk programmeren, vooral gericht op heden en toekomst, maar ook altijd op zoek naar onterecht onbekend werk uit het nabije verleden; een honderdtal in opdracht geschreven stukken, veel aandacht voor nederlandse muziek, en talloze spraakmakende co-produkties in theater-, ballet- en filmwereld; ruim twintig plaat- en cd-opnames, en optredends tijdens festivals in binnen- en buitenland. Nu met Russische en puur Amsterdamse, originele, eigentijdse en hoogst aanstekelijke muziek van Chiel Meijering en de presentatie van zijn nieuwe cd "The Girls Collection", distributie >> BastaMusic.com<<
speciaal gemaakt voor en door het Mondriaan Kwartet.


Jubileumconcert
Zaterdag 18 januari 2003
Concertgebouw Amsterdam
Kleine zaal 20:15

Vassily Lobanov
Kwartet nr. 4, 1985

Chiel Meijering
Feestelijke presentatie nieuwe CD:
The Girls Collection, 1999-2002

Dmitri Schostakowitsch
Kwartet nr. 12, 1968



Het Mondriaan Kwartet vlak voor het Jubileum concert in het Concertgebouw Amsterdam, op 18 januari 2003. Inmiddels is ook dit weer historie. Samen met een uitverkochte Kleine Zaal vierde het Kwartet zijn feest: muziek van Vassili Lobanov, Chiel Meijering en Dimitri Shostakovich, een geestige speech van Lineke Rijxman ( actrice van Toneelgroep Amsterdam ), de presentatie van de Twintigste cd van het Mondriaan Kwartet ( The Girlsss Collection, muziek van Chiel Meijering), een dankwoord van Burgemeester Cohen na ontvangst van het eerste exemplaar van de cd ( ''Hierom vind ik het zo leuk om burgemeester van Amsterdam te zij "), champagne in de pauze en na afloop, en veel kado's en bloemen. De dagen erna lovende recensies in de landelijke pers over zowel concert als cd, waarvan er honderden werden verkocht in de pauze en na afloop van het concert.<<